lördag 28 maj 2016

10 Svenska komediserier som vi saknar.

Visst har vi väl alla våra favoritkomediserier som efter några säsonger läggs ner och kvar sitter vi och väntar på den uppföljning som aldrig kommer. Här är några favoriter…
.
Albert & Herbert är en svensk TV-serie om en gammal skrothandlare och hans son som båda bor i en gammal träkåk på Haga i Göteborg. TV-serien producerades 1974–79. 1982 återkom den som en TV-julkalender.
.
2. c/o Segemyhr var en svensk komediserie som hade premiär på TV4 1998. Serien var en svensk version och baserad på den norska serien ”Mot i brøstet”. Serien utspelades runt lägenheten på Artillerigatan 35 på Östermalm i Stockholm.
.
.
3. Pistvakt – En vintersaga (egentligen bara Pistvakt) är en komediserie som gick påSVT. Första säsongen sändes vintern 1998och andra säsongen hösten 2000En vintersaga är undertiteln i Pistvakts första säsong. Den andra säsongens undertitel heter Den andra vintern.
.
.
4. NileCity 105,6 är en svensk TV-serie i sex, cirka 30 minuter långa avsnitt med manus och medverkan av Killinggänget. Serien hade premiär på SVT1 den 18 januari 1995.
.
.
5. Sally är en svensk komediserie som sändes på SVT 1999. Sally är en 34-årig bibliotekarie, som bor hemma hos sin pappa (Sven Wollter) som är skotekniker. Hon tror att kungen är hennes riktiga pappa. Sally är ensamstående utan barn, men är väldigt förtjust i det motsatta könet.
.
.
6. Smash eller S*M*A*S*H är en svensk TV-serie från 1990 i 8 avsnitt, regisserad av Hannes Holm och Måns Herngren.
.
.
7. Angne & Svullo är en svensk tv-serie från 1988, som mestadels bestod avslapsticksketcher med bröderna Angne Jälevik (spelad av Hans Crispin) och Svullo (spelad av Micke Dubois).
.
.
8. Ronny och Ragge är ett fiktivt raggarpar som skapades och gestaltades av Peter Settman och Fredde Granberg. De förekom bland annat i komediserien Byhåla, och hade sin storhetstid år 1991-1993.
.
.
9. Kurt Olsson, ibland även kallad Kurtan, var en fiktiv figur skapad och spelad avLasse Brandeby. Figuren känns lätt igen på sin karaktäristiskt rutiga kavaj och egendomliga frisyr.
.
.
10. Macken var en svensk TV-serie från 1986 av Claes Eriksson och PA Norell med Galenskaparna och After Shave. TV-serien bestod av sketcher och musikalinslag, producerade av Galenskaparna och After Shave. Macken ägs av Roy och Roger.
.
.
Källor: SVT, TV4 och Wikipedia.