tisdag 17 maj 2016

10 saker vi kommer ihåg från 60-talet.

Om du vill så dela gärna inlägget på dina sociala medier med hjälp av "knapparna" längst ner på sidan. Kommentarer till inlägg välkomnas också och läses alltid när tid finnes. Ulf/admin




  1. Visst minns vi Psycho? 😉
Dess kända scen, i vilken en kvinna blir mördad när hon duschar, har blivit legendarisk och har även skapat det så kallade "Psycho-syndromet" (som innebär att man är rädd för att duscha och även att man har en konstans rädsla för knivar och för att bli mördad). Det finns många senare filmer som innehåller liknande scener. (wikipedia)
2. Grabbarna i Beatles gjorde verkligen avtryck i musikvärlden. 🙂
The Beatles var en stilbildande brittisk pop- och rockgrupp aktiv under 1960-talet, känd som musikhistoriens kommersiellt mest framgångsrika band med bland annat med över 1,3 miljarder sålda skivor .. (Källa Wikipedia)
3. När vi gärna skruvade på ett Meccano 😀
Meccano är en modellbygglåda som består av återanvändbara metalldelar, plattor,balkar, hjul, axlar och kugghjul, med muttrar och skruvar för att sätta ihop delarna. Byggsystemet är väldigt mångsidigt och kan användas till olika typer av modeller. (Källa Wikipedia)
4. Den fascinerande ångmaskinen 🙂
Det finns flera typer av hobbyångmaskiner. De vanligaste är små, och avsedda att stå på bord. En annan typ är live steam-lokomotiv. En känd tillverkare är Wilesco. Ett vanligt bränsle var torrsprit, så kallade metatabletter. (Källa Wikipedia)
5. När kapsylerna kunde se ut så här på läskedryckerna…..och oj vad man skar sig lätt?
6. När papiljotter var på modet 😉
7. ”Andy Pandy” ett av dom få barnprogrammen som gick på tv:n. <3
8. Hepstars, ett av dom svenska banden som vi tog till våra hjärtan <3
Hep Stars är en svensk popgrupp som bildades 1963 av basisten Lennart Hegland och trummisen Christer Petterson. De knöt organisten Hans Östlund till sig och så småningom även Janne Frisk på gitarr och sång. (Källa Wikipedia)
9. När t.ex en Volvo Amazon var en vanlig familjebil 🙂
Viss blir dom mer och mer sällsynta på gatorna….Amazoner, PV:ar och.. ...."Bubblor"…?
10. När vi tältade för fullt på campingplatserna 😉